Ouderen In 't Groen

Voor ouderen zijn er speciale activiteiten waarbij zij op onze tuinderij kunnen genieten van wat er groeit en bloeit en waar mogelijk ook mee kunnen doen aan activiteiten die aangeboden worden.


De activiteiten van ‘In ’t Groen’
Geen dag buiten is hetzelfde! De tuin is een plek om te beleven, iets te kunnen doen en anderen te ontmoeten.De tuin biedt een overvloed aan zintuiglijke ervaringen. Daarom kijken we elke week rond op de tuin wat er groeit en bloeit. Er worden groenten verbouwd en bloemen, fruit en kruiden geplukt. Waar mogelijk kunnen mensen daarbij helpen of mee doen aan een kleine activiteit. Bijvoorbeeld zaaien of poten in de verhoogde bakken die we speciaal voor dit project geplaatst hebben. Een van de ideeën is om ouderen te betrekken bij het drogen en verwerken van kruiden voor kruidenthee.
Ook is er tijd voor koffie of thee en ontmoeting. Bij regen organiseren we de activiteit binnen in het tuinhuis.
Voor mensen met geheugenproblemen, bijv. afdelingen van Koningsbrugge en Vecht en IJssel zijn speciale tijdstippen ingepland, zodat deze groepen in alle rust het groen meer kunnen beleven. Een activiteit als bloemen plukken en kruiden ruiken, is hier soms al voldoende.

Voor wie en wanneer?
Ouderen, thuiswonend of in een zorgvoorziening, zijn elke maandagmiddag van 13.00 – 15.00 uur van harte welkom op onze tuin. Begeleiders en familie zijn ook welkom.
Voor mensen met geheugenproblemen vinden er ook activiteiten op een andere momenten plaats.

Meedoen?
Aan meedoen zijn geen kosten verbonden, er kan een vrijwillige bijdrage gegeven worden voor de koffie en thee. Voor ouderen die niet zelf naar de tuin kunnen komen, wordt een buurtbus ingezet. Kosten: €1. 

Contact
Werkt u met ouderen en heeft u interesse om mee te doen?
Wilt u flyers van het project om die te verspreiden onder uw doelgroep?
Neem dan contact op met Melia de Gier, melia@foodforgood.nl,  06 12066376
Adres: Vreugdenhilllaan 48, park Transwijk, achter de verkeerstuin.